TRAGÉDIA V LIPANOCH: Trojročné dieťa zasiahol elektrický prúd

27.12.2023 Sabinov

Lipany 27. decembra (TASR) - Polícia vyšetruje smrť dieťaťa v meste Lipany, ku ktorému došlo v utorok (25. 12.) krátko pred obedom. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k jeho úmrtiu došlo pravdepodobne po dotyku s poškodeným káblom elektrického vedenia. Na prípad upozornil portál tvnoviny.sk.

"Na miesto privolaný obhliadajúci lekár nariadil súdnoznaleckú pitvu, ktorá stanoví presnú príčinu smrti dieťaťa. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," uviedla Ligdayová.

Ako doplnila, okresný vyšetrovateľ vykonáva všetky potrebné procesné úkony, ktorých cieľom je zistiť všetky okolnosti tejto tragickej udalosti.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR vyslalo ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a rýchlej lekárskej pomoci na pomoc dieťaťu po zásahu elektrickým prúdom. Záchranári na mieste vykonávali resuscitáciu, nakoniec však museli skonštatovať exitus," povedala pre TASR hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová.
 

Vyberte región